21.11.12

Are you Sirius !?


Μυθωδίες και αρχαικά μερολόγια των Μάγιας γνωστοποιούν στον επίγειο παράγοντα πως σε ένα μήνα τα μαγνητικά πεδία και οι τροχιές ετοιμάζονται να βαρέσουν τρελές φλούξες. Και τώρα που η αστρονομία θα γειωθεί για να δώσει τη θέση της στην αστρολογία. Και να σου που το τέλος του κόσμου σημώνει και δείχνει αβέβαιο και αφελές, ενώ από το καρεκλάκι του ο Hawking προσπαθεί να σκάσει στα γέλια, αλλά δυστυχώς το σύμπαν δεν του επιτρέπει. Και μπόμπες και πυρηνικός πόλεμος στην εγγύς Ανατολή, σύμφωνα με τις προφητείες του Νοστράδαμου. Και σκοτεινό και επισκιασμένο μέλλον του πλανήτη και του ευρύτερου ηλιακού μας συστήματος. Μαύρη τρύπα που μας έφαγε.


Φοβού τους Dogon, οι του εκ Σειρίου ενδιαφέροντες.

Η φυλή των Dogon εδρεύει εδώ και χιλιάδες χρόνια στη νότια κοίτη του ποταμού Νίγηρα, στην περιοχή Μοπτί του Μάλι. Κατα τον 15ο Μ.Χ. αιώνα, σύμφωνα με ιστορικές πηγές, τα διάφορα φύλλα ενώθηκαν στην ευρύτερη περιοχή δια την αποφυγή του εξισλαμισμού και διάφορων άλλων κακεντρεχιών που έπαιζαν κείνα τα χρόνια. Εξ' ανθρωπολογικής απόψεως οι Dogon είναι μια φυλάρετη και δεόντως, πολύ ενδιαφέρουσα φυλή οπού ασχολείται με ένα κάρο δραστηριότητες όπως: η ξυλογλυπτική,  η πλινθοδομία, η μαγειρική με αγνά αφρικανικά υλικά, ιδιόμορφες ιεροτελεστίες, αστρο-ιερογλυφικό αλφάβητο, δέσμιοι μιας Θεογονίας πολύ ιδανικής, και δυστυχώς για την ανθρωπολογία οι Dogon έτυχε να προέρχονται από τον Σείριο. (?)

Η αστρονομική μελέτη-κοσμοθεωρία των Dogon έφερε σε δυσμένεια τους κακόμοιρους ανθρωπολόγους Griaule και Dieterlen. Όπου στα 1931-1956 η μεγάλη σπαζοκεφαλιά που ακολουθεί τους έδερνε δεν μπορούσε να εξηγηθεί ανθρωπολογικώς. 

Πώς ήταν πότες δυνατόν μια φυλή στη μέση των θαμνόδασων του Νίγηρα να μελετάει τον αστρικό κύκλο, να εναρμονίζεται με αυτόν και να έχει ήδη παρατηρήσει τους αστερισμούς Σείριο Α και Σείριο Β, και σύν τοις άλλοις να έχει γνώμη και άποψη για τα δαχτυλίδια του Κρόνου και της Αφροδίτης και χωρίς αστρονομικά όργανα μα με γυμνό μάτι παρακαλώ; (?)

Γιατί ρωτώντας επί μια δεκατία το γερό σοφό του χωριού ο Griaule έπαιρνε την εξής απάντηση: 


[ιερογλυφικά: αρχ. Αιγυπτ. = Sopdet 
                        (= Serius, Λατ. = Σῶθις, αρχ. Ελλ.)]


Γιατί απλούστατα οι Dogon δεν είναι από εδώ. Θεωρούν τους εαυτούς Σειριανιούς και το άγνωστο πώς και γιατί μεταναστεύσαν σε τούτη εδώ την κουτσουλιά του σύμπαντος για να ζήσουν ειρηνικά και εν αρμονία με τη γήινη φύση, όπως ξαναείπα αρχικά δεν αφορά την ανθρωπολογική μελέτη και κρίμα στα αποφθεύγματα των Griaule και Dieterlen. Aφορά την αστρολογία.

Και τον λόγο έχουν τ'αστρα. Να σου κι ένα άλλο ενδιαφέρον αστρικό απόσταγμα από τον ΙΔΕΟΚΗΠΟ που αφορά τα σωθικά του Σῶθη.

Σθις είναι η ελληνική απόδοση του αιγυπτιακού ονόματος Sopdet ή Sept, που σημαίνει εγκυμοσύνη ή το κυείν, δηλαδή, Σεπτ - Σώθις - Σείριος Κύνας.

Να λοιπόν η Δογκόνια ανάλυση που τόσο πασχίζει να ανησυχεί την γήινη ανθρωπότητα αναγάγεται ως εξής.

Οι Πλειάδες του Ταύρου, των οποίων η Αλκυόνη « η φωτεινή » ευθυγραμμίζεται με τον ήλιο μας κάθε 52 χρόνια και μεσουρανεί στις 31 Δεκεμβρίου. Τον Ταύρο ακολουθούν στον ουρανό ο κυνηγός Κέφαλος Ωρίων με το Μικρό και το Μεγάλο Κύνα, ενώ "Μέγα Έτος των Πλειάδων" ονομάζεται ο "μεγάλος ενιαυτός", ο κύκλος των 26000 χρόνων, που κλείνει το 2012 για ν΄ αρχίσει ένας νέος.



Μια νέα περίοδος (!) 
Mια νέα πιθανότητα ζωής (!)


Oι Dogon οίδαν και είδαν.  

τοκρατείς, αυτοκυρίαρχοι, αυτοσυγκράτητοι, 

εμπεριστατωμένοι, εμπερειστατομένοι,
 εμβρυθείς, 
εμπερειστατομένοι, 
επικύνδινοι, καίριοι, κρίσιμοι, λελογισμένο, λιγόλογοι
λογικοί, 
μετρημένοι, ουσιαστικοί,
 σέρπικοι, συγκρατημένοι, συλλογισμένοι,
συνετοί,
 τακτικοί, υπεύθυνοι, ώριμοι
 (=αγγλ. Serious)]


Are you sirius !?

Δεν υπάρχουν σχόλια: